Χρώματα Τοίχου

Annie Sloan Wall Paint  color-chart

Το χρώμα τοίχου Wall Paint είναι ένα σκληρό πλενόμενο υδατοδιαλυτό οικιακό χρώμα που αντέχει ό,τι του πετάει η ζωή. Είναι συμπαγές, απαλό και εύκολο στην χρήση. Αφήνει ένα πολυτελές ματ φινίρισμα με ελαφρά γυαλάδα.

Διατίθεται σε 2,5 λίτρα και 120 ml.

Το χρώμα της κιμωλίας και του γκέσο, το Old White είναι ένα απαλό λευκό χωρίς ροζ και κίτρινο στην σύνθεσή του. Το Old White πάει με όλα.

Το Original είναι ένα ζεστό ελαφρά κρεμώδες παραδοσιακό λευκό στην παλέτα της Annie Sloan. Ταιριάζει υπέροχα με το Duck Egg Blue, Antoinette και το Louis Blue.

Ένα απαλό ζεστό ουδέτερο χρώμα το Old Ochre είναι πιο σκούρο από το κρεμ χαρακτηριστικό των γαλλικών ξύλινων κατασκευών.

Το Versailles είναι ένα χρώμα που εμπνευστήκαμε από φίνα παλιά γαλλικά έπιπλα και επιχρυσωμένες πόρτες. Είναι ευγενές και εκλεπτυσμένο παρόλο που ταιριάζει και σε μοντέρνα έπιπλα.

Το Paris Grey είναι ένα ευγενικό χρώμα που ταιριάζει όμορφα με τα μπλε και τα πορτοκαλιά. Είναι ένα απαλό γκρι εμπνευσμένο από την Γαλλία και την Σουηδία .

Μια ψυχρή ουδέτερη απόχρωση εμπνευσμένη από το χρώμα των παλιών φυσικών λινών υφασμάτων. Αυτό το χακί γκρι ταιριάζει πολύ όμορφα με χρυσά και μια γκάμα από πλούσια και φωτεινά χρώματα όπως το Emile και το Emperors Silk.

Αυτό το απαλό πρασινίζων με μπλε τόνους χρώμα αποτελεί μια απόχρωση από τις πρώτες καλές μπλε χρωστικές του 18ου αιώνα που τονίστηκε με λίγο λευκό. Θα μπορούσε κανείς να το αποκαλέσει ροκοκό μπλε

Η νότια Γαλλία έχει παντζούρια και πόρτες βαμμένες με πολλά τυρκουάζ πράσινα χρώματα είτε πιο απαλά είτε πιο φωτεινά. Από εκεί εμπνευστήκαμε το Provence. Είναι όμορφο και για μοντέρνα έπιπλα.

Το Napoleonic Blue είναι εμπνευσμένο από το μπλε το κοβαλτίου και το βαθύ γαλάζιο , χρωστικές που χρησιμοποιήθηκαν για διακοσμητικές εργασίες παντού , από την εσωτερική διακόσμηση νεοκλασικών μέχρι την διακόσμηση του 20ου αιώνα.

Το Emperor’s Silk είναι ένα φωτεινό καθαρό κόκκινο, όπως η μεταξωτή φόδρα μιας εσάρπας. Είναι επίσης το χρώμα της κινέζικης λάκας, ιδιαίτερα αν βαθύνει με το σκούρο κερί Annie Sloan Dark Soft Wax. Μπορείτε να το βάλετε στο εσωτερικό ενός συρταριού για έκπληξη.

Αυτό το βαθύ πράσινο το βλέπουμε στις πόρτες και τα παράθυρα του Άμστερνταμ. Είναι πολύ όμορφο με λευκά και κρεμ καθώς. Ταιριάζει επίσης με γήινα κίτρινα και κόκκινα – δείτε το κοντά στα Primer Red, Arles και Old Ochre. Λειτουργεί αντιθετικά με τα ψυχρά μπλε όπως το Provence, το Giverny και με τους μωβ τόνους του Emile.

Ένα αγγλικό χρώμα που προέκυψε από την χρωστική Chrome Yellow του 18ου αιώνα και το εμπνευστήκαμε από τις χειροποίητες κινέζικες ταπετσαρίες. Ήταν το πρώτο μη γήινο κίτρινο. Αποτελεί επίσης ένα κίτρινο που χρησιμοποιήθηκε πολύ την δεκαετία του 50.

Το Antoinette είναι ένα απαλό ροζ εμπνευσμένο από διακοσμητικά κομμάτια και εσωτερικούς χώρους της Κεντρικής Γαλλίας του 18ου αιώνα όταν οι πιο ευγενικές γήινες κόκκινες χρωστικές αναμιγνείονταν με άσπρο για να φτιάξουν ένα καθαρό αλλά ομιχλώδες χρώμα για τους τοίχους.

Το Country Grey είναι ένα υπέροχο απαλό ουδέτερο χρώμα. Φτιαγμένο από την χρωστική raw umber είναι μια κλασική επιλογή. Αποτελεί και πολύ καλό συμπληρωματικό για πολλά χρώματα.

Το Graphite δημιουργεί ένα έντονο εφέ αν χρησιμοποιηθεί στον τοίχο. Το Graphite είναι ένα απαλό μαύρο εμπνευσμένο από την παραδοσιακή χρωστική Lamp Black. Ταιριάζει σε διάφορα στυλ από το νεοκλασικό μέχρι το μοντέρνο.

Ονομάστηκε έτσι από τα κλασικά χαλιά Aubusson της Γαλλίας και είναι εμπνευσμένο απευθείας από την εξέλιξη του Πρωσικού μπλε στα τέλη του 18ου αιώνα. Είναι το τέλειο χρώμα για την σουηδική εσωτερική διακόσμηση.