Χρώματα Κιμωλίας Annie Sloan

Χρώμα Κιμωλίας

To CHALK PAINT™ (Χρωμα Κιμωλίας) είναι ένα διακοσμητικό χρώμα που εφηύρε η χημικός Annie Sloan πριν 25 χρόνια.  Σπάνια χρειάζεται οποιαδήποτε προεργασία (τρίψιμο – ξίσιμο – γυαλοχαρτάρισμα) για να βάψει κανείς είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο.  Δίνει ζωή στα έπιπλά σας , σε πατώματα , τοίχους και μεταμορφώνει απλά γρήγορα και οικονομικά όλο σας το σπίτι. Εκτός από ξύλο βάφει γυαλί, σίδερο, μάρμαρο, δέρμα, ύφασμα , ταπετσαρία, τούβλο, τσιμέντο πλαστικό και ότι άλλο βάλει ο νους μας.

Καλυπτικότητα

Έχει πολύ μεγάλη καλυπτικότητα σχεδόν 14 τετραγωνικά το λίτρο, υπερδιπλάσια από τα κανονικά χρώματα γεγονός που το καθιστά πολύ οικονομικό. Με 100 ml βάφεις ένα κομοδίνο για παράδειγμα και με 1 litro μια τραπεζαρία με τέσσερις καρέκλες και τρια coffee table (αναλόγως τεχνικής πάντα)

Παλέτα

Η παλέτα των χρωμάτων που δημιούργησε η Annie Sloan είναι εμπνευσμένη κυριώς από τον 18ο και 19ο αιώνα για παράδειγμα το χρώμα Versailles το οποίο είναι εμπνευσένο από τα βασιλίκα ανάκτορα των Βερσαλλιών ,αλλα και από άλλες εποχές καί περιοχές όπως το χρώμα Greek Blue το οποίο είναι εμπνευσμένο από το δικό μας κυκλαδίτικο μπλε. Τα χρώματα μπορούν επίσης να αναμειχθούν μεταξύ τους προσφέροντας άπειρες αποχρώσεις,  μπορούμε να ανοίξουμε την απόχρωση οποιοδήποτε χρώματος, αναμειγνύωντάς το απλά με άσπρο.

Άοσμο

Είναι άοσμο, στεγνώνει γρήγορα και μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει με πολλούς τρόπους που έχουν ως αποτέλεσμα διαφορετικά στυλ . Η ευελιξία αυτού του χρώματος είναι αξεπέραστη. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει λάθος και οτιδήποτε κάνει κανείς μπορεί να θεωρηθεί η δική του έμπνευση ή τεχνική, χαρακτηριστικό αυτού είναι οτι ακόμα και μέχρι σήμερα, ανακαλύπτονται τεχνικές χρήσης του.

Οικολογικό

Είναι οικολογικό με βάση το νερό και είναι φτιαγμένο με φυσικά υλικά και χρωστικές. Έχει άδεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση (BS EN 71-3:2013 ) Toy Safe Proof για να βάφει παιδικές κούνιες κλπ .

Δημιουργία – απόλαυση

Με αυτό το χρώμα η βαφή έγινε παιχνίδι και απόλαυση και ένωσε πολλούς ανθρώπους σ όλη την γη που βρήκαν κοινά ενδιαφέροντα και ανήκουν πια σ αυτήν την μεγάλη οικογένεια του chalk paint της Annie Sloan .